Your address will show here +12 34 56 78

De provincie Zeeland

De Oosterschelde ligt in de provincie Zeeland. Alle informatie over de prachtige kustprovincie vind je op zeeland.com. Ook kun je hier meer informatie vinden over de Oosterschelde en alles in de omgeving. 

  • Zeeland.com
  • NP de Oosterschelde

Het Nationaal Park Oosterschelde

De website van het Nationaal Park De Oosterschelde bevat veel informatie over wat je allemaal kunt doen in en rond de Oosterschelde. Maar ook welke regels er zijn.

Duiken in de Oosterschelde

Wie Oosterschelde zegt, zegt duiken. Toch kan niet iedereen hier te water en niet altijd. De Oosterschelde is onderhevig aan getijde. Duiken kan daardoor alleen op gezette tijden en alleen als je voldoende ervaring hebt. In getijdenwater duik je in een ‘duikvenster’. Dit is een periode van wisselend getij, waarin het water nagenoeg stilstaat. De website en app Duikersgids bevat veel informatie over waar en wanneer je veilig kunt duiken.

  • Duikersgids
  • A Seal

A Seal Stellendam

Bij A Seal worden zeehonden opgevangen en verzorgd. Dit zijn voornamelijk jonge zeehondenpups die hun moeder zijn kwijtgeraakt of zeehonden die gewond of ziek zijn. Wanneer de zeehonden weer helemaal gezond zijn en in staat om in het wild te kunnen overleven, worden ze weer vrijgelaten. A Seal heeft een bezoekerscentrum voor het publiek dat voor jong en oud erg leuk is om te bezoeken.